poniedziałek, 25 stycznia 2016

Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa z olejem rzepakowym

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega -3 i dlatego warto go włączyć do codziennej diety.

Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 szklanka soku truskawkowego
  • 5 łyżek wiórków kokosowych

Przygotowanie:
Wszystkie sypkie składniki dokładnie odmierzamy i umieszczamy w misce, mieszamy. Następnie dodajemy płynne składniki i mieszamy dokładnie łyżką do połączenia składników.
Ciasto przekładamy do keksówki i pieczemy do suchego patyczka ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.

1 komentarz:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.