środa, 11 listopada 2015

Filet z kurczaka z papryką w sosie serowym


Składniki (dla 2 osób):
  • pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy kebab-gyros
  • 1 czerwona papryka
  • 150 g kremowego serka topionego
  • 200 ml mleka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie:
Pokrojonego w kostkę fileta przyprawiamy przyprawą, a następnie przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i razem chwilę podsmażamy.
W międzyczasie serek kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do mleka i podgrzewamy do czasu, aż się rozpuści.
Rozpuszczony serek z mlekiem dolewamy do mięsa z papryką i podgrzewamy, aż sos zacznie gęstnieć.
Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.

4 komentarze:

  1. Mmm wygląda przesmacznie :) Muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Urocze danie i takie proste do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pożywne danie na chłodne jesienne dni :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo pysznie wygląda aż trudno zatrzymać ślinkę

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.