sobota, 20 września 2014

Cynamonowy pudding chia

Ile osób, tyle pomysłów... Widziałam już tego typu puddingi kokosowe, czy orzechowe, ja jednak przygotowałam wersję cynamonową bez dodatku cukru (oczywiście wedle uznania można posłodzić), a i tak wyszło pyszne... Można taki pudding podać na śniadanie lub deser.

Składniki (na 2 porcje):
  • 250 ml mleka
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/2 średniego jabłka
  • kilka winogron
Przygotowanie:
Mleko podgrzewamy z dodatkiem cynamonu do temperatury ok. 60 stopni C. Dodajemy nasiona chia i dokładnie mieszamy. Studzimy, po czym wstawiamy do lodówki na ok. 3-4 godziny. Po tym czasie połowę puddingu przekładamy do dwóch szklanek lub pucharków, na każdej porcji układamy po 1/4 pokrojonego jabłka. Następnie wykładamy resztę puddingu i dekorujemy winogronami.

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :)

    Pozdrawiam
    ___________
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wiem jak smakują nasiona chia więc jestem ciekawa tego deseru

    OdpowiedzUsuń
  3. Meksykańskie przysmaki. Bardzo ciekawa jestem smaku...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.