poniedziałek, 13 stycznia 2014

Surówka z marchewki

Doskonale sprawdza się jako dodatek do przyprawionego na ostro mięska, a do tego nie wymaga wielu składników.

Składniki:
  • 4 średnie marchewki
  • 1 łyżeczka sosu do dań włoskich - pesto peperoncino
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
Przygotowanie:
Marchewki obieramy, myjemy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Startą marchewkę przyprawiamy solą (można nie dodawać - kwestia gustu) i pesto peperoncino. Odstawiamy na 5 minut, po czym dodajemy jogurt grecki i dokładnie mieszamy.

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam wszelkie wariacje na temat marchewek ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj chyba bym się nie skusiła, nie lubię takich specjałów :)
    http://psychodelax3.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię marchewkę, w każdej postaci- smaczna i ten kolor.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.