wtorek, 24 września 2013

Kisiel jabłkowo-cynamonowy

Kolejna porcja jabłek. Bardzo owocowy, domowy kisiel.

Składniki:
  • 2 jabłka
  • 1/2 szklanki wody
  • ok. 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Rozdrabniamy blenderem na mus, dodajemy cukier, cynamon i wodę (odrobinę zostawiamy do rozmieszania mąki), zagotowujemy. Do gotującego się musu wlewamy stopniowo rozmieszaną w odrobinie wody mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszając do chwili ponownego zagotowania. Przekładamy do pucharków i posypujemy startą czekoladą deserową.

3 komentarze:

  1. Domowy kisiel, o niebo lepszy niż kupny ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. ...takie proste a najsmaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.