czwartek, 15 sierpnia 2013

Gulasz wieprzowy w sosie musztardowym

Ostatnio nie mając pomysłu na obiad zrobiłam bardzo szybki i smaczny gulasz, wykonanie go zajęło ok. 15 minut.

Składniki:
  • porcja mięsa wieprzowego na gulasz
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • bazylia
  • oregano
  • 2 łyżki musztardy stołowej Kętrzyńskiej
  • olej rzepakowy Rapso do smażenia
Przygotowanie
Mięso przyprawiamy i odstawiamy na ok. 5 minut. Następnie podsmażamy je na rozgrzanym oleju. Gdy będzie już usmażone, wlewamy odrobinę wody i zagotowujemy. Na koniec dodajemy musztardę, mieszamy i gotowe. Podajemy z kaszą gryczaną lub ryżem.

3 komentarze:

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.