czwartek, 18 lipca 2013

Surówka z kapusty z sosem pesto peperoncino


Składniki:
  • 1/2 główki małej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 płaskie łyżki sosu do dań włoskich - pesto peperoncino (Royal Brand)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy, myjemy i tarkujemy na tarce o małych oczkach. Dodajemy do kapusty. Wsypujemy sól, cukier i sos, wlewamy oliwę. Całość mieszamy. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami.

6 komentarzy:

  1. Dziękujemy za wizytę :)
    Gdybyś miała jakieś przepisy na mięso z kardamonem, byłbym wdzięczny.

    Pozdrawiam
    Paweł
    Nasz blog o Arabii Saudyjskiej i nie tylko znajdziesz tutaj - link!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jak znajdę w sklepie kardamon, to z pewnością coś z nim przygotuję ;)

      Usuń
  2. takie surówki są najlepsze;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.