niedziela, 21 lipca 2013

Pieczony filet z kurczaka z imbirem i papryką

Składniki:
  • filet z kurczaka (pojedynczy lub podwójny w zależności od ilości porcji)
  • mały korzeń imbiru
  • 1/2 czerwonej papryki
  • sól
  • przyprawa garam masala (Royal Brand
Przygotowanie:
Filet myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Imbir obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Paprykę kroimy w dowolnej wielkości kawałki. Mięso z obu stron oprószamy solą i przyprawą garam masala, kładziemy starty imbir i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 2 godziny. Po tym czasie wkładamy mięso w rękaw do pieczenia, wrzucamy paprykę. Pieczemy ok. 35 minut w temperaturze 200 stopni C.

2 komentarze:

  1. Smakowicie się zapowiada do nawet w Arabii da się to przyrządzić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj tak, było pyszne o wyrazistym smaku ;)

      Usuń

Dziękuję serdecznie za każdy komentarz, jest to dla mnie ogromne wyróżnienie.
Jeśli chcesz, abym odwiedziła Twojego bloga, zostaw namiary.